olst75 – en digital identitet

Det har tagit mig ett tag av fundering innan jag tillslut tagit beslutet att skapa denna min plattform i cyberrymden. Men nu känner jag att jag är redo.

Jag får börja med en liten presentation av vem jag är.

Jag heter Olle Strömbeck och jag är en lycklig familjefar med tre barn och en fru, bosatt i Lund. Det är dock inte det min blogg främst handlar om.

Det är snarare  min yrkesverksamma del som det ska kretsa kring. Därför namnet – olst75olst75 är det digitala id jag fått av min arbetsgivare Lunds kommun. Det är ett autogenererat användarnamn som jag fick någon gång i början av detta årtusende, då skolan skulle digitaliseras. Det har följt mig sedan dess och jag har använder det i alla digitala sammanhang när det gäller att idetifiera sig; allt från Google och Twitter till Wordfued och YouTube.

Användarnamnet är inte konstigare än att jag fått de två initiala bokstäverna i mitt förnamn, ol och de två initiala bokstäverna i mitt efternamn, st och därefter en slumpvald siffra 75 (inte födelseår, jag är något äldre än så).

Nog om detta. Jag påbörjade min lärarbana 1995 efter tre och ett halvt års studier på Lärarhögskolan i Malmö. Jag var 26 år och ville förändra världen. Det gick lite stapplande inledningsvis.

Efter tio år i branschen började min chef att slussa mig in i olika uppdrag med anknytning till datorer. Jag förstod inte varför – jag var ju inte speciellt intresserad av teknik – men jag gjorde som han sa och gick på lite möten om något nytt påfund som kallades Fronter.

Till min förvåning märkte jag det inte var en massa tekninknördar som kom till dessa möten utan duktiga, intresserade och inte minst trevliga kollegor som jag hade stort utbyte av att träffa!

Jag upptäckte ett intresse  jag inte visste jag hade, samt en gren av läraryrket som var outforskad mark!

Efter det har det bara rullat på. PIM-handledare och PIM-examinator, samt gradvis omfördelning av min tjänst har gjort att datorn som ett pedagogiskt redskap har blivit allt viktigare i mitt arbetsliv. Efter att ha gått två 15-poängskurser på Malmö högskola i IKT och lärande vågar jag numera även titulera mig IKT-pedagog.

Idag domineras min arbetsdag av bland annat It’s learningUnikum och Skola24. Det är fortbildning av kollegor, support och hands-on hjälp. Att min arbetsplats Tunaskolan nu gått in i en 1-1 satsning gör att arbetet intensifierats ytterligare och att det nu är roligare än någonsin att jobba!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till olst75 – en digital identitet

  1. Hatte skriver:

    Kul!!! Alltihop – IKT-Olle och att följa din blogg 🙂 Jag är själv en stor datoranvändare både i jobb och hemma – men lite av en annan sort. Jag letar och använder specialprogram och verktyg för att rädda specialelevernas inlärningsmöjligheter 🙂
    Lycka till i ditt bloggade 🙂 Jag kommer att följa dej 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s