BETT 2014: Nätverkskunnighet

medium_4499404

photo credit: GustavoG via photopin cc

Vygotskij säger att lärande sker i en social kontext och Dylan Wiliam framhäver kraften av lärandet när elever lär av varandra. Anne-Marie Körling säger: Vi är alltid i relation. Vi blir inte till utan andra människor.

Givetvis är det på detta sätt med vuxna så väl som barn. Visst är det så att föreläsningar från kloka människor kan ge inspiration och idéer, men det är i mötet och i samtalet med andra människor som verklig utveckling sker. I kommunikation.

BETT-resan är en optimal plats för detta. Atmosfären i London, isoleringen långt hemifrån, dynamiken i den massiva grupp människor av hundratals pedagoger, stämningen av positiv förändringsvilja, arrangemangen som koncentrerar både människor och tankar- allt detta gör att man lever i en bubbla under veckan av samtal, diskussioner, nya människor och tankar.

Lägg till detta olika sociala nätverk, där flyktiga kontakter tidigare gjorts som nu katalyserar och möjliggör fördjupade möten med människor med samma mål och fokus: En skola i förändring.

Genom begreppet MIK (Media- och kommunikationskunnighet) diskuterade Bonnie Stewart, en pedagog och debattör från Kanada hur nätverkskunnighet är och kommer att bli en allt viktigare förmåga. Vilket ansvar har skolan i att förbereda eleverna för detta?

image

Bonnie Stewart ”Being of the Web”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till BETT 2014: Nätverkskunnighet

  1. kentlundgren skriver:

    Intressant uppdelning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s