Om mig

Olle Strömbeck

Det är snarare  min yrkesverksamma del som det ska kretsa kring. Därför namnet – olst75. olst75 är det digitala id jag fått av min före detta arbetsgivare Lunds kommun. Det är ett autogenererat användarnamn som jag fick någon gång i början av detta årtusende, då skolan skulle digitaliseras. Det har följt mig sedan dess och jag har använder det i alla digitala sammanhang när det gäller att idetifiera sig; allt från Google och Twitter till Slideshare och YouTube.

Användarnamnet är inte konstigare än att jag fått de två initiala bokstäverna i mitt förnamn, ol och de två initiala bokstäverna i mitt efternamn, st och därefter en slumpvald siffra 75 (inte födelseår, jag är något äldre än så).

Nog om detta. Jag påbörjade min lärarbana 1995 efter tre och ett halvt års studier på Lärarhögskolan i Malmö. Jag var 26 år och ville förändra världen. Det gick lite stapplande inledningsvis.

Efter tio år i branschen började min chef att slussa mig in i olika uppdrag med anknytning till datorer. Jag förstod inte varför – jag var ju inte speciellt intresserad av teknik – men jag gjorde som han sa och gick på lite möten om något nytt påfund som kallades Fronter.

Till min förvåning märkte jag det inte var en massa tekninknördar som kom till dessa möten utan duktiga, intresserade och inte minst trevliga kollegor som jag hade stort utbyte av att träffa! Jag upptäckte ett intresse  jag inte visste jag hade, samt en gren av läraryrket som var outforskad mark!

Efter det har det bara rullat på. PIM, SIKTA, Skolappar och egna konsultuppdrag, bland annat för Lin Education och Tänk OM. En gradvis omfördelning av min tjänst har gjort att datorn som ett pedagogiskt redskap har blivit allt viktigare i mitt arbetsliv. Jag arbetar nu sedan juni 2014 som IKT-pedagog i Burlövs kommun där jag ingår som en kugge i ett mycket spännande skolutvecklingsmaskineri!

Kontakt: Här

PS. Min nya arbetsgivare gav mig ett nytt användarnamn. olst02. Lite förvirrande och lustigt, men med större logik. Jag är nämligen född den andre (november).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s