Anteckna i Evernote

Att föra anteckningar och noteringar är ju viktigt under skoldagen och det kan ibland vara besvärligt att hålla ordning på anteckningsböcker, lappar och annan information.

Evernote är en av världens mest nedladdade appar och en i raden av anteckningsappar. Det är lätt att skapa en ny anteckning och eftersom din Evernote är kopplad till ett personligt konto sparas allt i en molntjänst, som gör att det går att komma åt informationen på vilken dator som helst, eller från alla enheter (smartphone, läsplatta eller dator) där Evernote är installerat. Det går lika bra att göra ljud- och fotoanteckningar, som att skriva text.

I gratisversionen har man ett begränsat lagringsutryme varje månad. Varje anteckning får inte överskrida 25 Mb och det totala lagringsutrymmet är 60 Mb per månad. Det finns en mätare som visar hur ditt lagringsutrymme används och så länge man inte använder för mycket bilder eller ljudinspelningar kommer man sannolikt inte att överskrida det. Det finns andra anteckningsappar (typ Mindnote) som har trevligare grafik, men Evernote har fördelen av att ha molnlagring och koppling från andra appar.

  • Anteckna genom att skriva, ta en bild eller tala in ljud.
  • Skapa listor med kryssrutor och bocka av efterhand som de klaras av.
  • Anteckningarna kan grupperas i mappar, eller taggas med olika nyckelord som gör det lätt att hitta och sortera.
  • Det finns en sökfunktion som gör det lätt att hitta specifika anteckningar.
  • Det går att spara hela webbsidor i datorversionen. Genom att installera ett tilläggsprogram till din webbläsare kan du enkelt spara sidor, eller delar av sidor på Evernote.
  • Det finns mängder av appar som är integrerade med Evernote. Det betyder att saker man arbetat med i en app kan sparas direkt i Evernote och på så sätt finnas tillgängligt på alla ens enheter.
  • Dela anteckningar med andra, antingen genom att göra den offentlig genom en webbadress, eller med andra Evernoteanvändare, så att man kan samarbeta kring en anteckning.

Elever med strukturella svårigheter kan använda Evernote för att fotografera av whiteboard och tala in kom-ihåg meddelanden. Om läraren och föräldern har tillgång till samma konto som eleven blir det lätt för alla parter att stötta eleven i skolarbetet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s